La Cala Cal Pep amb les Jornades gastronòmiques de la Sèpia

La Cala Cal Pep participa per primer cop a les Jornades Gastronòmiques de la Sèpia.La Cala Cal Pep s’incorpora aquest any a les Jornades Gastronòmiques de la sèpia. La proposta de Pep Carreras és una fideuada amb sèpia de l’Escala com a plat principal. Els entrants de mar són a base de musclos, gambes i calamarsets. Per postres, es pot triar qualsevol dels pastissos artesans que hi ha a la carta de La Cala Cal Pep.

Les jornades incorporen així diverses novetats. La principal és què hi haurà tretze restaurants a l’Escala i deu a Torroella de Montgrí – l’Estartit. D’altra banda, es dobla la durada de les jornades, que duraran tot el mes de juny.

Per fomentar la participació en ambdós municipis, es farà un sorteig d’un cap de setmana amb activitat inclosa. Per participar-hi caldrà omplir la butlleta del fulletó informatiu i adjuntar dos tiquets (un restaurant de cada municipi). El guanyador podrà escollir si vol allotjar-se a l’Escala o a l’Estartit i farà l’activitat complementària a l’altre municipi.

La sèpia de l’Escala, producte de qualitat

La fideuada de La Cala Cal Pep fet amb sèpia de l'Escala, el plat principal de les Jornades Gastronòmiques de la Sèpia.El Projecte Sèpia es va iniciar fa dos anys a l’Escala per afavorir la reproducció d’aquesta espècie. Aquest any hi ha dos quilòmetres de sepieres i incubadores col·locades entre les costes de l’Escala i l’Estartit. En aquesta tercera temporada del Projecte Sèpia, s’ha decidit apostar plenament pels dos sistemes ja provats amb èxit.  Hi haurà dotze incubadores on l’any passat es van reproduir uns 800.000 ous de sèpia i calamar. Aquests  ous van ser recuperats de les xarxes dels pescadors. I es recuperen les línies de sepieres de branques de llentiscle i pi, on aquests cefalòpodes poden posar els ous.

Tant a l’Escala com a l’Estartit també es tornaran a col·locar dos punts amb sepieres visitables. Així, es fa difusió del projecte i s’impulsa el seu vessant de recurs econòmic i turístic. Aquestes sepieres seran a 2-3 metres de fondària. Com l’any passat, una serà davant la costa d’Empúries, a les Muscleres Grosses. L’altra, davant la platja de l’Estartit.